Bitcoin’s Sudden Decline: Hva forårsaket det og er det bekymring?

Bitcoin-prisen syntes å være klar til å komme tilbake til en mulig ny all-time-high før den krasjet ned. Prisen på kryptovalutaen steg nylig til så høyt som $ 15 840 før den falt under $ 15 000 til $ 14 800. Etter å ha falt over 6% på mindre enn en dags handel etter å ha innløst en daglig høyde, ble kryptovalutaen sannsynligvis påvirket av flere faktorer som påvirket markedet.

Hva forårsaket Bitcoins plutselige tilbakegang?
Flere punkter kommer raskt i forkant og ser på Bitcoins raske nedgang i handelsprisen:

Gjenopprettingen av den amerikanske dollaren etter Joe Bidens seier over den nåværende amerikanske presidenten Donald Trump i USAs valg.
Nedgangen i gullprisene.
Kunngjøringen av vellykkede COVID-19 vaksineprøver, og
Bitcoinhval selger.

Verdiøkningen i dollar som førte til at Bitcoin falt
Ettersom de to har et omvendt forhold, fører utvinningen av den amerikanske dollaren historisk til at investorer samler pengene tilbake til fiat-støttede eiendeler. Selv om det kan være for tidlig å komme med forslag til den amerikanske dollarens langsiktige helse, betyr en utvinning at det er færre investorer som ønsker å sikre seg mot valutaen. Som et resultat legger færre investorer til sine cryptocurrency-beholdninger som en del av en diversifisering av porteføljene.

Vellykket vaksine: Gullfall, knyttet til Bitcoin-pris

Som rapportert av Associated Press kunngjorde farmasøytisk selskap Pfizer positive nyheter angående den tredje fasen av vaksineforsøket. I følge Pfizer viser den nåværende vaksineprøven seg 90% effektiv for å forhindre COVID-19. Etter å ha testet på 44 000 deltakere, ville de positive nyhetene om full suksess i en testet vaksine bli fulgt av den offisielle amerikanske Food and Drug Administration for å teste selve forsøket før vaksinen kan gå til masseproduksjon og påfølgende distribusjon.

De gode nyhetene for verden og stoppet for spredningen av Coronavirus ser ut til å ha resultert i dårlige nyheter for kryptovalutamarkedet. Etter kunngjøringen steg Dow Jones Industrial Average med over 1000 poeng som samlet det amerikanske aksjemarkedet.

Koblet til sikringsmidler, så både gull og Bitcoin et sjokk på markedet som tok en rask nedgang. Amsterdam-børsens næringsdrivende Michaël van de Poppe forklarte at prisen på amerikanske dollar påvirker prisen på Bitcoin ettersom de er priset mot den nasjonale valutaen. Dermed, hvis den amerikanske dollaren ser en gjenoppretting, ser prisen på de alternative eiendelene også en prisfall.

Skal hval senke Bitcoin-skipet?
Da symbolet begynte å avta raskt, ble det funnet at Bitcoin Whales – eller store investorer – solgte Bitcoin. I følge kjedeanalytikervirksomheten CryptoQuant og andre handelsmenn som kjenner i bransjen, syntes mønsteret å indikere sterkt at Bitcoins raske prisfall ble fremmet av hval som solgte seg. Tidspunktet for de store investorene for å selge ville være i beste tid i markedet, gitt motstandsnivået som Bitcoin prøvde å bryte, samt faktorer som truet en bearish tilbaketrekning.

Til tross for at hval selger, virker andre handelsmenn og langsiktige investorer ikke bekymret for markedets tilstand. Cryptocurrency trader og Bitcoin bull Cantering Clark foreslo at dette utsalget bare er „raske penger“ investorer som velger å tjene raskt:

Po Kanye West i PewDiePie renomowany Rapper Logic popiera Bitcoina
Cerealia launches blockchain platform for trade in the agri-food sector