Strateg: Bitcoin är mer sannolikt att vara framgångsrikt ‚på lång sikt‘ än Ethereum

Lyn Alden liknar Ethereum med Concorde-flygplanet: funktionellt men inte „ett ekonomiskt hållbart projekt.“

Ethereum-nätverket som en „oavslutad produkt“ jämfört med Bitcoin

En anledning till att strateg och investeringsguru Lyn Alden inte investerar i Ether är att hon anser Ethereum-nätverket som en „oavslutad produkt“ jämfört med Bitcoin.

Aldens ekonomiska analys av Ethereum som släpptes idag jämför det smarta kontraktsnätverket med Concorde-jet: funktionellt eftersom det har „massor av smarta utvecklare som arbetar med det“ men sannolikt inte kommer att bli ett ekonomiskt hållbart projekt på lång sikt. Hon sprang ner några av Ethereums huvudfunktioner som bevis på hennes påstående och kallade användningsfallet för många decentraliserade appar „cirkulärt och spekulativt.“

Dessutom sa hon att nätverkets noder är mer benägna att riskera en centraliserad attack „om det skulle bli någon regeringsåtgärd mot tredjepartsnodtjänster.“ Alden sa att tillsynsmyndigheter inte „nödvändigtvis skulle sänka Ethereum“ utan effektivt skulle kunna hota användningsfallet genom att göra apparna svårare att köra.

Alden sammanfattade sina tankar på Twitter:

„Ethereum kunde verkligen göra mycket bra under det närmaste året när det gäller pris, men så länge det omvandlar sitt baslager är det fortfarande en spekulation i alfa-utveckling snarare än en färdig / stabil produkt.“

Å andra sidan sa investeringsguruen att Bitcoin

Å andra sidan sa investeringsguruen att Bitcoin (BTC), med sin fasta tillgång på 21 miljoner mynt, inte hade Ethereums „godtyckliga penningpolitik“ förutom att säga att det fanns en „kulturell skillnad“ mellan de två nätverk.

„Ethereum lockar mer av en spelarkultur och mer experiment“, säger Alden och påpekar att några av de projekt som byggts på nätverket hade resulterat i misslyckande. ”Kanske om ytterligare fem år när Ethereum 2.0 är på plats och fungerar ett tag, med konsekvent penningpolitik under hela tiden, kan det till stor del betraktas som ett färdigt projekt som Bitcoin. Fram till dess är det experimentellt. ”

Förra året sa Alden att hon blev „ganska hausse“ på Bitcoin med tanke på dess brist, halvering och potential för kryptotillgången att fungera som bakgrund till inflationen. Hon tillade i sin analys av Ethereum att hon föredrog Bitcoin för sin „risk / belöningsmöjlighet“ och hävdade att för alla myntets prisvolatilitet fanns en „uppåtriktad potential“.

„[Bitcoin] rör sig inte snabbt och bryter saker som många altcoins gör, men det rör sig långsamt och har en tendens att få saker rätt“, sa hon. „Ju fler idéer och innovationer som dyker upp i den bredare digitala tillgångsindustrin, desto mer måste Bitcoin-utvecklare arbeta med för sitt protokoll och ekosystem.“

Der Bitcoin-Preis nähert sich 30.000 US-Dollar mit neuen Allzeithochs
Bitcoin shortage: That’s why BTC is now looking at a price target of $ 50,000