Zum Inhalt springen

Grayscale innehar 19 miljarder dollar i Bitcoin, Ethereum och annan krypto-AUM

Grayscale Investments förvaltade tillgångar (AUM) är nu värd $ 19 miljarder i krypto enligt grundaren Barry Silbert.

VD för Digital Currency Group gick på Twitter för att meddela att den 29 december har Grayscales AUM tredubblats från och med den 1 november, då den hade 7,6 miljarder dollar i förvaltning. Företaget har också sett en betydande tillväxt på bara två veckor. Den 15 december avslöjade Silbert att Grayscales AUM var 13,0 miljarder dollar vid den tiden.

Ki Young Ju från CryptoQuant fann att 16% av Bitcoin Pro marknadsvärde nu ägs av institutionella investerare och hänvisade till Grayscales AUM i en tweet idag som sa:

Tidigare visade Grayscales investeringsrapport för tredje kvartalet att när det gäller dess enheter, såsom BTC-förtroende, kom 80% av investeringarna från institutionella investerare, som dominerades av säkring. Företagets Bitcoin Trust AUM var Grayscales snabbast växande investeringsprodukt den 14 oktober. Den genomsnittliga veckovisa investeringen i Grayscale Bitcoin Trust var 39,5 miljoner dollar och förtroendet upplevde 719,3 miljoner dollar i 3Q20 inflöden, eller 1 500% ökning.

Efterfrågan på andra Grayscale-produkter, till exempel dess Bitcoin Cash Trust, ökade också betydligt under tredje kvartalet, med inflöden som ökade med mer än 1400% kvartal över kvartal.

Gråskala har dock fått kritik från influenser. Euro Pacific Capital VD Peter Schiff anklagade till och med kapitalförvaltaren för att „pumpa“ bitcoin till investerare genom att betala för reklam på CNBC. Han hävdade att gråskala brände bitcoinbubblan:

Schiff hävdade också att så länge Bitcoins priser stiger skulle Grayscale vara „den största Bitcoin-köparen.“

Det har dock funnits flera andra företag som har investerat i den populära krypton. MicroStrategy, ett börsnoterat företag, avslöjade över $ 1 miljarder i totala bitcoinköp gjorda 2020.

När det gäller offentliga företag som innehar bitcoin antydde faktiskt data från Bitcointreausuries att över 800 000 Bitcoin eller 4% av det totala cirkulerande utbudet innehas av offentliga företag. Dessutom rankas Galaxy Digital som har 16 651 BTC och Square (4 709 BTC) andra respektive tredje i listan över offentliga företag som innehar bitcoin.